Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах заяви, че е провел

...
Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах заяви, че е провел
Коментари Харесай

Томас Бах: Президентът Радев подкрепя участието на спортисти от всички страни в квалификациите за Олимпийските игри в Париж

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах съобщи, че е провел потребен диалог с Румен Радев, в който президентът на България го е уверил в поддръжката си за присъединяване на спортисти от всички национални олимпийски комитети в провеждащите се сега квалификации за Игрите в Париж. Бах е в България във връзка стогодишнината от основаването на Българския олимпийски комитет и този следобяд участва от откриването на галерия, отдадена на едни от най-значимите триумфи на българския спорт на олимпийската сцена.

" Много съм благополучен, че съм в България и мога да ознаменувам сполучливата стогодишнината на БОК с нашите другари ", сподели Бах.
6  Томас Бах се среща с Румен Радев
" При срещата ми с президента Радев го поздравих за триумфите, които реализират българските спортисти. Говорихме за методите, по които спортът може да сплотява в тези сложни за всички ни времена ", добави германецът, който получи писмо от олимпийската шампионка Ивет Горанова за връщане на каратето в програмата на Игрите в Лос Анджелис през 2028 година.

" Връщането на каратето в олимпийската стратегия зависи преди всичко от организационните комитети. Ние се съобразяваме с предложенията, които получаваме от тяхна страна. След това този въпрос се отнася към управлението на МОК ", изясни той.

Бах бе запитан и за присъединяване на съветските спортисти в квалификациите за Олимпийските игри в Париж следващата година.

" Препоръката на МОК е спортистите от всички страни да бъдат позволени до присъединяване в квалификациите, които към този момент се организират. Надявам се, че повече федерации ще се съобразят с нашата рекомендация. Щастлив съм, че в това отношение срещнах поддръжка от президента Радев. Той също желае спортистите от всички 206 национални комитета, членуващи в МОК, да могат да вземат участие на Олимпийските игри ", приключи Томас Бах.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР